måndag 31 maj 2010

Matlagning med bloggen

Ålands Lås bloggens första (och sista?) matlagningsinlägg ska här förgylla och uppmuntra er vardag hemma i köket. Dagens rätt: Spaghetti med köttfärssås!
Det absolut viktigaste med matlagning, förutom att ha korta fötter (komma nära spisen) och vara tjej, är att det ska vara enkelt, gå snabbt och bli så lite disk som möjligt efteråt.
Du behöver: 500g köttfärs (nöt), majs, matlagningsgrädde, ketchup, körsbärstomater (ekologiska), spaghetti, ruccola sallad (ekologisk) samt lite kryddor.

















Börja med att steka köttfärsen med lite smör i stekpannan. OBS! Ingen jävla lök. För helvete! Blir bara en massa krångel.


















Sådär ja, ingen lök! Krydda med salt, svartpeppar, allroundkrydda och vitlökspulver (just det, där har vi löken, mycket enklare). Under tiden sätter du på spaghettin på kokning och skär körsbärstomaterna. OBS! Skär på diskbänken, inget skärbräde här! För helvete, blir bara en massa onödig disk! Har du ingen super Anders-Petter kniv (alla kan inte ha råd), bryt inte ihop för det.












När köttfärsen är färdigt stekt, i med grädde, ketchup, majs och tomaterna. Precis när du tror att du haft i för mycket grädde: Häll i lite till! Grädden är A och O här. Så ja, lite till nu! Sen låter du det puttra på svag värme medans spaghettin blir klar (OBS! Al dente!). Nu bör er underbara sås se ut på detta sätt:



















Gör tummen upp! Du har ju lyckats, för fan! Och kom ihåg: Se glad ut, le! Det ska vara kul att laga mat. OBS! Glöm inte mössan, inget jävla hår i maten! Du är kock, tänk på det.



















Så, töm bort vattnet från spaghettin direkt ur kastrullen. OBS! Inget jävla durkslag! För helvete, blir bara en massa onödig disk. Servera på tallrik tillsammans med lite ruccola sallad, en Finn Crisp och ett glas saft. Lycka till, hör av er hur det går!

















Bästa mathälsningar, Peter.


5 kommentarer:

Per Moberg sa...

Inte konstigt att du börjar få damer efter dig!! Vilken superkock! Men att inte schteka lök först är under all kritik! Och vara är tomatsåsen? En köttfärssås utan tomatsås/pastasås/krossadetomater är ju ingen köttfärs"sås" !?!?

k sa...

ser otroligt gott ut=)mkt imponerande. ser fram emot nästa mattips från din sida. /K ps håller med Moberg man bör steka löken innan.

Stor sa...

Lök är ett måste!

Peter sa...

Eftersom jag har så otroligt mycket pengar så skär jag körsbärstomaterna direkt på diskbänken och förstör min kniv för 999:-

Inga konstigheter

Riktige Peter sa...

Fyy fan va omoget att kommentera i mitt namn!!