lördag 1 maj 2010

Valborg, splittring, blodvite & låttips...

Jag känner att ett förtydligande gällande den omnämnda splittringen i Ålands Lås krävs. Gårdagens grillning på sörbyängsvägen handlade självklart inte om något annat ett tydligt ålderstecken. Den äldre skaran som med stormsteg närmar sig 30-strecket (Pete undantaget men han är ju ung i sinnet) kände helt enkelt att ångesten smög sig på när de insåg vad det var för tillställning på Tärnvägen. Att umgås med 300 människor man inte vill umgås med, slänga på ett par korvar på en engångsgrill och sen sitta i en brassestol med solglasögon trots i princip total avsaknad av solljus är helt enkelt inte gamlingarnas melodi. Speciellt inte eftersom detta innefattar betraktande av andra personer iklädda solglasögon i brassestolar som försöker se allmänt jättehäftiga ut för att de läser FEK B. Som om inte detta vore nog spelas genomrutten högstadie-house på alldeles för hög volym för att göra all form av konversation omöjlig. Jag fick ett facebook-meddelande angående detta från en person vid namn Johan. Han skrev att det skulle komma flertalet übercoola DJ:s och spela skivor från lunch till sen kväll. Varför då? Jag kan spela skivor själv, eller sätta igång spotify. Då blir det dessutom kvalitetsmusik. Att både min flickvän Vickan och min pojkvän Gurkan skulle ta rygg på mig kan ju inte komma som någon större överraskning och att Carla lider av social fobi och drabbas av yrsel, illamående och skakningar när han tvingas vistas bland folk han inte känner är inte heller det speciellt förvånande. Slutsatsen av detta är att vi lite äldre individer behöver lugn och ro ibland så det sorgliga med hela historien är ju faktiskt att Tärnis-gruppen inte kunde förlägga sin grillning vid sörbyängsvägen.

Kvällens åtskilda förfester ledde dock till dåligt samvete och därav övertändning för att gottgöra DJ-Goat. Detta medförde diverse mindre trevliga incidenter såsom krossade glad hos samordnaren, hål i handen och blodvite för Lindman och ett bakhjul på en cykel som nu är allt annat än runt. Dessutom lyckades de två på något sätt gå vilse i skogen mellan tärnvägen och universitetet och hamnade i någon form av snårigt buskage och vitsippsfält, lurigt.

Låttips dagen till ära blir en Springsteen-dänga i två olika versioner. Båda bör lyssnas igenom och sparas i lämplig playlist.

Bruce Springsteen – No Surrender
Bruce Springsteen – No Surrender - Live

Eftersom jag är en oerhört generös individ kommer här en EXTRA låt. BOOM!

James – Sit Down

Nu ska jag dricka kaffe...

//Sputnik

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej pensionär!
Jag förstår att denna festivalstämning icke gagnade era trötta ryggar.
Förtydligande: Vi hade nog tillgång till norra europas största grill, och icke att förglömma, norra europas största grillmästare, i form av Stor Erik, bror till Stor Jan.
Det var icke på tal att övriga inom Ålands Lås var inbjudna till denna propra parmiddag, där vi får räkna Carla och Gurra som ett "par".
Grejen är ju den att vi skulle bygga ett LAG just denna kväll, för att komma så sammansvetsat som möjligt till Student-SM. Men va fan, "alla kan ju inte älska alla", denna tändvätska kanske va just det vi behöver inför nästa helg!!
NU kör vi:D

Anonym sa...

Ett lag byggs inte tillsammans med 200 ekonomer till house-musik...