fredag 21 maj 2010

The return of Dagens låttips...

Gårdagen bjöd på både blixtar och diverse roliga lekar. Det började med boule eftersom vädret var fantastiskt trevligt. Varmt och skönt, dock lite kvalmigt som Strålen skulle sagt (kvavt enligt övriga Sverige). P g a att Tor svingade sin hammare lite väl friskt avslutades boulen i förtid, dock räknades det som en hel match och föga oväntat gick Team K-Loppan-Sputnik segrande ur striden. Boule-gurun gotHHHHHHb, gourmet-Carla och Lås-Lundberg fick skamset tåga iväg med gråten i halsen medan motståndarna firade med pompa och ståt. Segersiffrorna skrevs till 2-1 (med mersmak).

Härnäst var det dags för ”På spåret”-premiär för undertecknad. Full av förväntan tog jag plats i kupén bredvid Antonio. Lagsammansättningen kändes som succé på förhand och detta kunde bara sluta på ett sätt. Den känslan satt i ungefär två minuter innan förfallet började. Trist nog för fröken Nilsson tvingades hon in i detta lag vid ankomst hos casa Lundberg. Allt gick fel redan från start och den enda ljusglimten i match nummer ett var den gode Brunassos fantastiskt snabba tankeverksamhet vid kläckandet av Lagos. Imponerande… I övrigt är det bara att gratulera lag Lundberg-Carlqvist. Två övertygande segrar och även om alla misstänker (läs vet) att Lundis kollat igenom samtliga dvd:er på förhand levererade förhandsfavoriterna och briljerade med sin kunskap. Mest frustrerande för Lindman var det faktum att han av totalt sex resor endast fixade Santiago på 2 poäng… knäckande… självförtroendet kördes i botten och om det är så att en flytt till Göteborg är på gång som rykten gör gällande bör den Oldsbergska humorn övas in omgående, annars är risken för kulturkrock gigantisk.

Kvällen avslutades med ett parti Risk. gotHb som var ledig dagen efter och kunde vara uppe hur länge som helst avvek eftersom klockan närmade sig 23… likaså Samordnaren Larsson då denne skulle upp och jobba rätt tidigt. Fyra tappra stannade dock kvar för att utkämpa en batalj utöver det vanliga. Såhär i efterhand utkämpades redan klassiska slag som ”Lindman-kriget”, ”Knark-kriget” och ”Afrikanska inbördeskriget”. Det mest komiska med dessa krig var att de alla hade en och samma förlorare. Nämligen de gula trupperna anförda av Peter the great. Detta i kombination med fantastiskt tärningskastande och utmärkt krigsföring gjorde att när spelet pågått i ungefär en timme så stod de blåa krigarna anförda av General Sputnik som segrare efter att ha utplånat Peters gula trupper. Carla som hånat Lundberg under större delen av kriget satte skrattet i halsen och attackerades av pekskratt från både Lundis och Lindman. Fröken Nilsson som precis försökt pakta med de blå kunde snopet titta på när risk-segern firades och Carlqvist psykades. Kul… Självförtroendet som fick sig en törn tidigare under kvällen återkom snabbare än blixtarna utanför. Sammantaget kan även räknas in en förlust i boule och en förlust i Risk för Lundberg vilket enligt Götes filosofi bådar gott inför helgen.

Dagens låttips är nu tillbaka och givetvis faller valet på en klassisk Creedence-dänga som för tankarna till krigsfilmer, allt för att hedra de tappra blåa arméerna som offrade sina liv i tärningsspel.

spotify:track:0Ko737UNjXO17LK4Urdlwo

Må väl

//Sputnik

1 kommentar:

Peter sa...

Att räkna boulen (jag hann kasta 2 kast)är ju parodi. Grattis till RISK segern dock, den var du värd! Vill även påpeka att om alla de övriga lagen i På Spåret hade lagt ihop sina poäng i bägge omgångar, hade de fortfarande inte vunnit över Carla-Lundberg i EN omgång. Love.