måndag 3 maj 2010

Smått och gott...

Storformen inför studentiaden börjar infinna sig på allvar, eller vad sägs om en meriterande seger i pricken idag över ett gäng högstadieelever som fråga om jag ville vara med på deras rast...sagt och gjort...en stenklar seger, bara stenhårda vristare i huvudhöjd. Förr eller senare skjuter jag lite brevid huvudet på dem, å då sitter skotten tänkte jag. Frågan är ju vad det säger mest om mig, som fotbollsspelare eller som människa???

Har ett frågetecken som behöver rätas ut. Framförallt undrar jag vem av dem som ska åka tåg till stockholm som får fönsterplats...extremt viktig fråga. Vi vet ju alla att Romario inte hade accepterat nåt annat en fönsterplats...

Å så lite nostalgi...

Sputnik skrev att vm 90 inte var något man som svensk minns med glädje, så ja tänkte då ta fram lite svensk framgång för att spruta tändvätska över oss. Otroligt förusägbart hade ju varit att vända uppmärksamheten till 1994, av den anledningen väljer jag att backa bandet ytterligare 2 år.

Till sommaren 1992 och EM som då spelades i Sverige, jag tror ni alla redan nu vet vart detta kommer sluta...

Sverige inledde mot Frankrike på Råsunda, det var gassande sol och vi tog oss ann en av de stora förhandsfavoriterna Frankrike. Med spelare som Marcel Desailly, Eric Cantona (Då i Leeds och GUD på Elland Road efter deras ligaseger 1992) och Jean-Pierre Papin i laget. Sverige gör 1-0 på hörna slagen av Anders Limpar, Janne Eriksson möter perfekt och sätter dit bollen. I andra halvlek kvitterar Frankrike, Papin fri med Ravelli, stänker dit en vrist på halvvolley efter att tagit ner bollen på låret.

Andra matchen, även den på Råsunda. Mot Danmark som givits plats i EM-slutspelet pga att dåvarande Jugoslavien uteslutits då kriget härjade på balkan. Spelare i Danmark att minnas, Brian Laudrup (brorsan Michael var ej med pga intriger, undra var han firade valborg?), den outtröttlige Fleming Poulsen, John Faxe Jensen (gjorde ju senare 1-0 i finalen på ett dunderskott) samt giganten i målet...Peter Schmeichel. En extremt jämn match som Sverige vinner med 1-0, mål av Brolin på pass från Dahlin...kan jag skönja ett mönster???

Så dags för tredje gruppspelsmatchen, mot stornationen England. I denna turnering med lirare som Gary Lineker, Chris Waddle, David Platt och Tony Adams (den riktige och rättmätige GUDEN). David Platt gör 1-0 på halvvolley på inlägg från Carlton Palmer. I andra tar Sverige över och gör återigen mål på hörna. Nu slår Schwartz hörnan, men samma visa i straffområdet, Janne Eriksson når högst och 1-1 är ett faktum.

ÅÅÅ seeeennnnn...plötsligt händer det...


Det räcker så...

/Samordnaren

Inga kommentarer: