torsdag 10 juni 2010

Summering av säsongsstarten för våra spelare

Fotbollssäsongen har kommit en ansenlig bit, sisådär en 7-9 matcher in på säsongen. Tillräckligt mycket för att se tendenser hos Ålands Lås FC:s olika klubblag och individuella spelare. Här summeras spelarnas insatser, med vitsord enligt det finska betygssystemet 4-10, där 4 alltså är underkänt (känt som IG i Sverige).

Hidingsta a.k.a "Den gula maskinen"-lirarna:

Göte: Har spelat typ två (?) matcher och mestadels gott skadad. Dålig (direkt usel) rehabträning gör att betyget inte kan bli annat än: 4.
Carla: Aspirerat på man of match i flera matcher, varvat med några bottennapp (iaf enligt egen utsago). MÅLLÖS, vilket får anses som en skandal i ett lag som nästan hackar topplagen i hälarna. Betyg: 6.
Lindman: Stabil som vanligt. Inte fått så mycket boll, på ett ganska obefintligt mittfälsspel. Men har krigat på i det tysta, varvat med ett läckert lobbmål. Dock ännu inte levt upp till försäsongens målorgie. Betyg: 7.

Rynninge
Peter: Blandat och gett lite, men laget kör på ett häpnadsväckande sätt på med serieledning och 27-1 i målskillnad. 9 mål på 9 matcher får anses okej. Betyg: 8.

Hertzöga B
Stor-Erik: 2 mål på en match med Hertzöga B i sexan, och oklanderligt försvarsspel. Måste dock spela mer för att kunna klättra i bedömningen. Ska mycket till för höga betyg i sexan dessutom. Betyg: 7.

För dålig bloggande för att betysättas:
Luke, Steff (som enligt rykten tagit upp karriären i Ölme, något som är värt ett blogginlägg?), Barken, Sandro & Weckis. Seppos säsongsstart kommer det mer info om efter helgen, då jag träffar honom för en utvärdeering.

För att summera: Bäst betyg på undertecknad, kan ses som egotrippat, men bör ses som att ni andra kan höja er ett snäpp. Och under press levererar ni som bäst! Känns som vi alla har mer att ge faktiskt. Är jag ute och cyklar någonstans, eller känns detta fair?

/#10

2 kommentarer:

Sputnik sa...

Att man som back/mittfältare leder assistligan i Den Gula Maskinen ger tydligen inte så mycket...

Anonym sa...

Visste inte att det fanns assistliga i fotboll?