måndag 21 juni 2010

Första dagen på semestertiden


Första dagen på semestern, vaknar upp av att Maricas mobil ringer 05:50, det är initialt en aning besvärligt och irriterande men kort efter mobiltelefonens alarmfunktion satts på så kallat ”snooze mode” försvinner denna sinnesstämning tämligen per omgående. Kort efter det ovan beskrivna händelseförloppet går klockradion igång, brusinställning med mix megapol är det som påbjuds, med en decibelnivå som kan anses vara allt annat än behaglig. Klockradions logiska beteende löses även det med att så att säga ”hit the snooze button!” Detta ger dock inget långvarigt lugn då Marica inte helt otippat skall gå upp och gå till arbetet för att knappa in lite siffror i datan… När Marica sedermera efter hårplattande och te-kokande börjar härja med stavmixern för att framställa, en för visso välsmakande, smoothie, är det nu poänglöst att förbli sängliggandes. Klockan stod på 07:08…

Summa summarum, första dagen på semestern gick jag upp tidigare än jag gjort under mitt första halvår i arbetslivet. Kul!
Å andra sidan är det ju ”Livets morgon” jag skulle givetvis tagit ett kort på frukosten och slängt upp det på facebook, men det finns ju bara en som kan göra något så legendariskt!

Min faktiska avsikt med detta inlägg var dock att påpeka den inflation som skett i användandet av ordet ”undertecknad” bland Ålands Lås medlemmar. Det har, mig veterligen skrivits ca. 13 gånger, dock inte i lika många inlägg på denna sida, och egentligen är det ju inget i sig att påpeka, det är ju givetvis ett ord som fyller inläggen med en viss variation och tillför en lite mer spetsfundig touch till inläggen. Det tragikomiska dock, och det som jag ursprungligen ville fäst uppmärksamheten på, efter att suttit och fnissat lite framför datorn, är inläggen som innehåller ordet ”UNDERTECKNAD” men sedermera saknar en just vital underteckning av inlägget, vilket gör att allt faller platt och blir fruktansvärt kul! Detta har skett i inte mindre än TVÅ inlägg och sedan förekommit i fel form i ett tredje =)

Frågan som alla kanske frågar sig nu, är ju givetvis, är dessa inlägg alla från samma skribent, som då uppenbarligen inte knäckt koden angående hur användandet av ”undertecknad” skall ske? Stor komik så här på måndagsmorgonen!
(För er som undrar vad den felaktiga formen av detta ordbruk förekom så var det i det legendariska ”Tur i spel otur i…”-inlägget, där undertecknad skrivs som här, i singular, medan underteckningen av inlägget är i plural, även det lite fnissigt)

Nu ska UNDERTECKNAD dammsuga!

-STEFAN

2 kommentarer:

Stefan sa...

Allvaret i inlägget får ju givetvis inte överskattas för den/de som känner sig kränkta, ;)

Göte sa...

Den skulle jag vilja säga ;)