lördag 3 juli 2010

Proper cooking takes time

En liten update med status på matlagningsformen för att stilla eventuell oro för kommande vecka. Det tar tid att grilla; i alla fall på en helt vanlig onsdag på Kryssvägen 8.

13.00. Förberedelser: Gå ut i trädgården och lokalisera kryddor och inventera för marinad av köttbitarna.




Hacka ner allt tjafs. För fläskköttet är det utmärkt med lite asiatiska smaker: Koriander, lime, kanelstänger, chili, råsocker, ingefära och honung.
Lammet får en mer klassisk touch: Rosmarin, citron, vitlök och olja.



Ställ in i kylen och påbörja sedan efterätten. Rabarber är förstås gott. Hämta alltså några sådana. Gör en liten rabarbermousse och en gelé enligt gängse norm. Garnera med jordgubbar och citronmeliss/mynta. Bör se ut ungefär som nedan.



Ta en tupplur tillsammans med en öl och invänta kvällen.

1 kommentar:

Peter sa...

Haha din sjuke fan! Det där ser vi framemot i mangelbo...