lördag 3 juli 2010

Forts.

18.00.

Tänd grillen. Överdriv antalet kolbitar och rengör grillgallret. Invänta en bra glöd, inte en eld.

Eftersom det rör sig om grillande av stora köttbitar, begå inte några individuella misstag: använd en kötttermometer och ta reda på rimliga innertemperaturer och sänk sedan den rekommendationen med ca 5 grader.

Grilla köttet så att det får en fin färg, foliera, och låt det därefter sakta grillas till rätt temperatur. Förbered under tiden tillbehör, såsom en rostad vitlöksås, blomkålspuré, salsa, färskpotatis och lite övriga grönsaker.

Om folket börjar bli otåliga presentera kvickt en förrätt. Typ en laxceviche som nedan.














När köttet är klart, låt det vila en stund och skär sedan upp. Det är en närmast erotisk känsla att skära upp en bra bit kött. Servera sedan med övriga tillbehör.

2 kommentarer:

Göte sa...

Åland känns jävligt tryggt ny Andörs!!

Lukas sa...

Kung är du Carla!
Inte ett dugg orolig inför kommande vecka! =)