onsdag 21 juli 2010

K-hamn för en dag

Det var allt för länge sedan som denna blogg fick ett avtryck från mig i inläggsväg! Därför ska jag nu beskriva hur en helt vanlig dag kan se ut i k-hamn, tyvärr kanske den bittra sanningen skapar ett visst obehag hos dig som läsare och något som får som följd att grabbresan 2011 inte blir till k-hamn! Men det känns ändå som att detta är något som bör delas med alla! ;)

10.00 - Väckning av mor och frukost där jag sedemera är utnämnd förste diskare
10.15 - avkoppling i den enormt stora soffan i hopp om att bli miljonär på svenska spels pokerclient. Något som de två senaste dagarna inte ter sig omöjligt! dock krävs det ca 2000 dagar till för att jag ska bli miljonär om jag fortsätter i detta tempo, men inget är ju omöjligt.

12.05 - Lunch vid stadens Thaibuffé. Detta är ett inslag som verkligen lyft staden. Vanligt folk kan nu äta kulinarisk mat mitt på en vardag och endast till priset av 75 kr eller för att göra det lättare för våra Ålandska läsare 7,5 Euro. Ja det är sant, mat kan vara så billigt, allt är inte som på Nikolaj och kostar 11-34 Euro ;)

13.07 - Inhandling av fika pga av besök hos Mormor som förhoppningsvis säger Hej innan hon beklagar sig över alla ställen där hennes kropp värker.

14.03 - Som alltid ringer det någon och frågar om man ska med och bada. Denna klassiska tes är något som i folkmun används dagligen i detta lilla samhälle. Det finns absolut ingeting att göra men vi har en fin skärgård därför beger sig i princip alla dit för sol och bad.

16.10 - Sällskapet börjar tröttna på alla de avföringssläppande måsarna som befinner sig just på den gräsmatta där alla ligger och solar, säkerligen pga av att det finns en hel del godsaker som många tagit med sig för att göra dagen än trevligare. Tyvärr får det nog dock erkännas att dessa godsaker bara är ett tillägg för att försöka glömma den tristess som det innebär att bo i K-hamn!

16.15 - Åker längst ut i skärgården och tar den sedvanliga glassen. I år serveras så väl kulglass som mjukglass i detta pitoreska Cafè som dock inte tar kort (ska man gå runt i k-hamn så krävs det en hel del undanstoppade kaffepengar! Detta har förstås ägaren insett och använder sig därför endast av kontantbetalning, något som antagligen ställt till det för många semesterfirare, för vem fan har kontanter på sig längre??).

18.23 - Middag serveras av mamma Eva och detta är nog ljuspunkten på dagen. Med Italienska influenser får hon hela köket att lukta som en familjerestaurang i Riomaggiore. Middagen äts med stor aptit och den skapar ett lugn i kroppen, ångesten släpper för någon timme.

18.40-21.00 - Oviss tid...kanske finner man kraft att orka hitta på något. Ele ja om det nu funnits något att hitta på. En boulematch är dock inte långt borta med goda vänner. Men något så trevligt som att gå och ta en afterwork-öl eller liknande verkar inte riktigt ha kommit hit än, staden väntar med spänning inför sommaren 2011 då detta fenomen kanske till och med når lilla kristinehamn!

21.00 - Morden i midsommer. Jag, mor och lillebror slår oss ner i soffan och rödvinet åker fram. När man är över 20 kan man ju inte sitta och se på tv med mor om man inte dricker det röda vinet! Sagt och gjort, efter några glas blir till och med detta program bra (jag och stefan har dock konstaterade att man ser detta program pga att det är en tradition inte pga att det är bra).

23.01 - Datorn åker igång och pilen på datorn förs direkt med svenskaspel-ikonen, här ska det vinnas pengar!

01.03 - Vinsten är ett faktum och man kan tryggt lägga sig på den luftmadrass som nu varit ens säng i 3 nätter!




Nu låter denna historia kanske lite väl sorgsen och det kanske beror på att jag vill göra den det. För i K-hamn kan man t.ex. spela tennis, bada, spela golf - både banspel och pay and play, bada, åka till Karlstad, bada, ö-luffa med båten hulda och besöka mellan1-5 öar, bada, gå på restaurang, bada, hyra film, bada, Kolla på något av de lag som spelar i div 5,6,7 där det faktiskt finns en hel del föredetta talanger. Dessa valde dock tyvärr att stanna i Villastadens IF där föräldrarna tränade dem vilket gjorde att de aldrig blev bättre än vad de var när de var 12, trots att vi i Ölme erbjöd grymt bra träning och chansen till a-lagskontrakt då a-laget var i gamla div 2:an och 3:an, bada och slutligen besöka denna otroligt fina bowlinganläggningen som har hela 16 banor varav 10 är av högst kvalisort!

till sist ska jag skjuta in en "Dagens bär" Stefan har ju börjat igen och då kan inte jag heller hålla mig!





//gotHb

3 kommentarer:

Peter sa...

Reflektioner:
1. Har ni ingen diskmaskin?
2. Lunch så pass tight på frukost? Ingen rejäl frukost alltså?
3. Morden i midsomer är inte vad det en gång varit, helt korrekt.
4. Sluta spela poker!
5. Sjukt bra bär.

Imorn kommer min gårdag upp på bloggen.

Göte sa...

1. Nej!!!
2. Tidsanvisningen kan vara lite skev :P
3. Du har helt rätt, för var det ju otroligt bra!?
4. Haha snart!!
5. Tackar! Din tur idag!

Anonym sa...

Samordnaren sa...

Tänkte väl att tidsanvisningen kunde vara lite skev. För om så inte va fallet så skulle du hinna äta frukost och diska på en kvart...nä, men bra dag Göte!