torsdag 29 april 2010

Topp 10 TV-Serier

Så kommer då äntligen fortsättningen på listan, plats 1-5 bästa TV-serier ever. Vill påpeka att de "nyare" serierna som Lindman refererar till inte riktigt har hunnit få den klassiska och legendariska statusen ännu för att platsa på listan. Vill även att ni bör ha i åtanke att det finns många att välja ibland, och visst, det suger att lämna vissa utanför. Det är lätt att säga "den och den borde va med", men faktum kvarstår: Bara 10 kan få plats. Flera vill ha med Seinfeld, men kan bara konstatera att jag inte har fastnat för den och gett den en riktig chans. I mina ögon bleknar den i jämförelse med en viss annan serie i samma genre. Samma gäller alla tecknade serier, som nästan förtjänar en egen lista. Nå, slut med bortförklaringar, här kommer den:




5: Tusenbröder






"Hej Max, det är pappa, pappa lever!" Behöver man säga mer? Det mest klassiska och rörande telefonsamtalet i svensk TV-historia. Hoffa, Niklas och Hamid. Är det inte lite de tre musketörerna över dem?




4: The O.C







Första säsongen är banne mig helt jävla otroligt bra. Blir tyvärr sämre, och graven grävs självklart när Marissa dör. Men första säsongen, herre jävlar.



3: Prison Break





Många fantastiska personligheter, bra skådespeleri, och alla gillar vi ju fängelsedraman. Första säsongen är även här outstanding, medan fortsättningen går i vågor, för att sedan avsluta bra.
Fruktansvärt spännande och bra manus, med tillhörande "Cliffhangers".


2: Vänner



Brutalt nära en guldmedalj, men snubblar (kan diskuteras) på mållinjen. Plats 1 0ch 2 var de enklaste att placera ut på listan, solklar duo med milslångt avstånd ner till tredjeplatsen. Ja, var ska man börja? Skratt, gråt, kärlek, vänskap och skratt igen. Serien hade allt. ALLA var roliga, ALLA bidrog. Blev fanimej bara bättre och bättre dessutom. Finns så mycket kommentarer och scener man skulle vilja ta upp, så det känns bara orättvist att nämna någon speciell. Herregud, vilka minnen. Har präglat ens senaste 10 år i livet.


1: 24






"Jack Bauer fought cancer. Now it's safe to smoke."
"If you're holding a gun to Jack Bauer's head, don't count to three before you shoot. Count to 10. That way, you get to live 7 seconds longer."
SPÄNNING. Där ligger storheten, man sitter som på nålar i 42 minuter varenda en gång. Inte ETT enda dåligt avsnitt. Man tvingas slänga på nästa avsnitt, även om klockan är 3 på natten och man ska upp vid 7. Cliffhangers släng dig i väggen. Elisha Cuthbert, är för mig, den snyggaste kvinnan alive. Jack den störste hjälten. Håller samma klass säsong efter säsong. Och comebackerna av gamla hjältar i serien är magisk. Vändningarna, vilka fantstiska twists det bjuds på. Så här enkelt är det: Sågar man detta val av första plats, har man helt enkelt inte gett det chansen. It´s as simple as that. 24, tack för allt.

/Peter

1 kommentar:

Anonym sa...

Suck.... 24....