onsdag 28 april 2010

Genrepsfiasko av kapten Brunasso



Svårt att finna ord men fiasko, pinsamt eller parodi skulle nog passa. Trots 2-1 (0-1) vinst mot FC Auri blev den första träningsmatchen för de blå ett praktfiasko. - Jag hade opponering, försvarar mannen som "ordnade" matchen. Vi tar det från början. Dagarna innan ålfc genrep inför student-SM fick samtliga det "klassiska" SMS-romanen (vilket innebär mycket ord men lite innehåll). "Grabbar! Vill bara påminna er om träningsmatchen på onsdag kl 16.00 mot Auri:) tagga!" (Brunasso 2010, sms 204:e i ordningen). En något stressad Lumbalis med motorhaveri i baktankarna ringer frenetiskt till Brunasso. Men inget svar. Vart fan är han? Efter många försök svarar till slut Göte Antonio Thoren Brunasso. Bortförklaringen kan kort beskrivas som att Göte fortfarande opponerar, som han för övrigt startade med sedan kl 09.00, vilket kan intygas av undertecknad. Saken hör den att detta inte är något obligatoriskt moment i Götes lärarutbildning denna dag. Regnet hänger i luften på Sturehovs gräsbeklädda planer. Målen är fastkedjade och bollen är "borta". Bra uppstyrt! Till slut fick "slaktarn aka Storerik", ta initiativet och köra bort några stackars gossebarn som livrädda fick ge vika i deras oerhört prestigefyllda straffturnering. Deras boll fick vi även den roffa åt oss, med förklaringen att vi "bokat planen för en ytterst viktig fotbollsmatch". Sagt och gjort. Matchen drog iallafall igång (30 min försenat) till slut och första halvlek hann knappt starta innan det blev halvtidspaus. Innan dess hann motståndarlaget näta, i ett mål utan nät, efter ett passivt försvarsspel. I andra akten höjde Låsets söner sig något och Elenstråhle serverar Weckis som behärskat sätter sin första kasse i karriären. Strax därefter styr Elenstråhle elegant in slutresultatet, 2-1. Efterföljande sekund är matchen över? "Det är slut", ropar någon i publiken (!) och alla i alfc ser ut som frågetecken. Några i bortalaget ska på träning och någon " vill inte lira något mer ". Ett abrubt slut minsann, speciellt för Anders "trasan" Carlqvist där det inte ens finns en tillstymmelse till svettpärlor på hans panna. Carlqvist insisterar sedan i ett sista desperat försök styra upp en sk. gris, men får dålig respons av övriga när regnet sakta men säkert ger sig till känna. Inte ens bastu blir det, till Lundbergs förtret. "Vi tackar FC Auri och matchansvarige Göre Antonio Thoren Brunasso med sex starka bokstäver: F I A S K O ". Men vi tycker om dig ändå Godisbarrr...;) /Elenstråhle

3 kommentarer:

Lukas sa...

Fiasko är väl att ta i grabbar. En seger är ändå en seger. Ödmjukt nog vill jag ge lite pluspoäng till den nye "coachen" som kom in och inte yppade käften ett dugg för att taktiskt styra laget. Precis som Tommy Svensson skulle gjort =)
Tycker ändå laget ser bra ut med många karaktärsstarka spelare/personer. Bra nyförvärv i "Barken" som kommer tillföra tyngd jämte Stor-Erik. K i kassen såg stabil ut och Weckströms fågelben levererade direkt. Pistol-Petes kommentar om att han nog bör gå upp på topp för att dels hamna närmare motståndarnas mål samt att han inte jobbar tillräckligt i defensiven kan också ha lite sanning i sig =)
Ser fram emot fler vinster framöver. Då även i tävlingssammanhang. Kör bara kör!

Anonym sa...

Hehe alla vår GotHb!

Anonym sa...

Gottisbarris skapar alltid rubriker!