tisdag 1 mars 2011

Rapport från Oslo och skid-VM

Team Althage/Gunnesby/Lundberg gjorde Oslo osäkert i helgen...

Färden dit börjar bra på fredagskvällen. Peter och Marica missar Kristinehamn med en mil, trots TRE avfarter, och får vända tillbaka för att plocka upp Stefan. Peter skyller på att Marica pratar för mycket (??). Marica skyller (med all rätt) på sitt dåliga lokalsinne. Vi våldgästar herr och fru Koponen/Gunnesby och lämnar Karlstad kl 06.50 på lördag morgon - 20 minuter efter tidsplanen. Vi missar även Oslo med några kilometer och får vända tillbaka. Denna gång är det dock inte Maricas fel, då hon suttit tyst som en mus i baksätet. Vi lyckas inte riktigt lokalisera oss inne i Oslo och börjar få smått panik när vi inser att klockan börjar närma sig starten för damernas dubbeljakt. Vi tar därför en genväg genom Oslo och bryter mot ett antal trafikregler (kör på trottoar, kör ca 1 km i bussfil, kör mot enkelriktat, kör mot rött). Men vi klarar oss lyckligtvis från böter, hittar hotellet och springer till tunnelbanan. Strax efter 11.30 anländer vi till tunnelbanestation Holmenkollen och tänker att nu får vi springa fort upp till stadion eftersom starten redan gått. Dessvärre går det inte så bra att springa, utan vi får snällt inrätta oss i ledet av ca fyrahundratusen miljarder människor som också ska se loppet. Det är kaos på Holmenkollen och vi kommer fram till våra platser på läktaren ungefär 5 minuter efter att loppet är slut. Som tur är fastnar vi i kön precis utanför banan och får se Kalla och de andra damerna svischa förbi ca 2 ggr. Men men.. i den täta dimman hade vi nog inte sett något ändå från våra läktarplatser. Mycket nöjda med denna succé slår vi oss ner i snöslasket/regnet och njuter av vår matsäck.

Kvällen är desto bättre. Firande av medaljörerna på torget, god mat på mongolisk restaurang och Johnny Cash-kväll med karaoke på hotellbaren. Vi har även lyckats bli uppgraderade från hostelrum till hotellrum och sover mycket gott fram till ungefär klockan 05.45 då Peter väcker Marica fyra gånger genom att gnissla tänder, och Marica väcker de övriga genom att fråga vad fan det är som låter.

Dag 2 börjar mycket bra med hotellfrukost och solsken! Norrmännen har lärt sig en läxa och satt in extratåg till Holmenkollen, och idag är vi ute i god tid. Vi har dessutom varit mycket taktiska och i förväg provat ut exakt var vi ska stå för att se så mycket som möjligt av herrarnas dubbeljakt. Detta resulterar i att vi sammanlagt får se herrarna åka förbi oss 14 gånger på 3 mil. Inte dåligt.

Kanske bjuds det även på lite bilder från helgen, men det får bli senare för nu är det nog läggdags.

Sammanfattningsvis var resan iallfall mycket bra och det var ju synd för alla er andra som inte kunde hänga med :) Men vi satsar på fotbolls-VM i Brasilien 2014.

2 kommentarer:

Elenstrand sa...

Jaha, var det gnisslingen av tänder som jag idogt väcktes av hemma hos Peter i början av årsskiftet!:) Kan verkligen se framför mig när Marica även väcker Stefan och frågar vad det är som låter.
Hoppas på bättre uppslutning till Fotbolls-VM!

Lukas sa...

Låter som en magisk skid-resa! Önskar innerligt att jag varit med! Men instämmer med "Stor". Vi siktar på kommande mästerskap!