fredag 19 november 2010

Stora delar av Låset försöker vara kulturella

För den kulturellt mindre upplysta gruppen människor - i folkmun även kallad pöbeln - kan vi låta meddela att det har varit ett jippo i form av Kulturnatten i Örebro stad. Diverse obskyra musikaliska arrangemang, fånigt insnöade poesiläsningar och experimentiella dansframställningar av människor som troligen inte kan dansa från första början har lockat folk från alla håll och kanter. Desto mer alternativt, icke-kommersiellt och speciellt desto bättre givetvis. Att vara medvetet ohipp fast ändå inte är det i särklass mest hippa förstås. Fast fortfarande omedvetet.

Stora delar av Låset, inte i mängd men till massan sett de två största bitarna: Stor-Erik och Fet-Carla, kände sig manade att delta i kulturen som erbjöds. En promenad till Musikhuset påbörjades och väl där möttes vi av ett matarrangemang som genast föll de båda i smakeb: Korv med bröd för det otroliga priset av 1 krona! Helt otroligt!

Varsina två korvar köptes och sedan vandrade vi, på rekommendation av de två kulturella korvförsäljarna, in i konsertsalen via andra våningen. Väl där hann vi sätta oss och lyssna på á capella-sång i bedömt 30 sekunder innan det förkunnades att Kulturnatten minsann var slut. Så var det med det - mer kultur till folket!

Denna kulturella utsvävning inträffade efter en värmländsk Idol-kväll hemma hos Stor-Erik, där även Stefan, Carla och Göte närvarade. Sushi, chips, sockrig vit choklad och diverse smågodis förtärdes under tv-tittandet som för övrigt skedde med en något sånär konsekvent volymhantering. Pete var nämligen på dejt. Eller är fortfarande kanske.

Minnesvärda icke kulturella händelser att beakta från kvällen:
* Göte har köpt en rock och matchar det med nazist-skor. Detta, tillsammans med en högst domderande gångstil och en något otajmad kommentar om muslimer av Carla, medförde att sushi-inköpet skedde under något kusliga omständigheter. Tur att ingen hörde eller såg.

* Stefan försöker göra någonting på Facebook under bedömt någon timme under Idol-tittandet, misslyckas fatalt och förbannar dess usla funktionalitet och existens. Medhåll av ytterligare en person i gruppen.

* Vi konstaterar att japaner troligtvis går hungriga efter sina matintag. Fyra stycken 12-bitars sushi behöver kompletteras med varsin chipspåse för att mätta värmlänningarna. Stor-Erik hade givetvis redan ätit innan på det också.

* Göte scoutar sina byten inför veckans Fantasy-omgång ytterligare en gång. En timme om dagen är mer regel än undantag. Göte ligger odiskutabelt sist. I alla ligor han är med i.


I övrigt kan jag upplysa folket att det i går var World toilet day - en dag som uppmärksammar vikten av att ha en bra och hygienisk sådan att besöka. Diverse sanitära frågor, infektionsrisker och våldtäktsrisker för kvinnor är några av de ting dagen ämnar föra fram. För oss i Sverige är det inte riktigt på det viset. Toalettbesöket kan till och med vara trevligt.

Således, för att uppmärksamma World toilet day, besökte jag tidigare toaletten med ett glas whiskey och en bra ordgåta och satt och njöt i 3o minuter. I bakgrunden spelades "Float on" av Modest Mouse på repeat, i ett försök att uppmuntra avföringens väg genom kloakrören.
Hur ser ett bra toalettbesök ut för övriga medlemmar?

1 kommentar:

Rubens Bariccello sa...

Väl summerat Fet-Carla! I fråga rörande toalettbesök så skulle jag säga att det som krävs för ett bra sådant är att det tar god tid och att det inte finns någon press på att bli klar. Om toalettbesöket görs på en publik toalett så måste det göras på en toalett vars lokation är på sådan plats att man inte behöver möta en person som ska in, när man är klar och gå ut! Detta kan, för en långtoalettsbesökare som mig, skapa väldigt pinsama situationer. Toalett besöket förlängs som oftast i hopp om att den tänkta personen utanför väljer en av de andra toaletterna i rummet! Annars krävs det givetvis en förklaring gällande personen som var på toaletten innan mig!